Star Wars in Concert | 4 Mayıs 2024

Tüm dünyada genç-yaşlı tüm Star Wars severler tarafından coşkuyla kutlanan 4 Mayıs Star Wars Günü, bu yıl çok özel bir etkinlik ile adına yaraşır bir biçimde taçlandırıldı.

Zorlu PSM’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, The Walt Disney Company Türkiye ziyaretçiler için özel bir deneyim alanı oluşturdu. Bu alanda Disney+ ‘taki Star Wars içeriklerinin yanı sıra Dreamers Figure ve Funko POP gibi ürün standları yer aldı.

Etkinliğe katılan hayranların Star Wars karakterleriyle etkileşimi bir kez daha 501. Lejyon Türkiye ekibinin katılımı ile oldu. Darth Vader, Stormtrooper, Jawa, TIE Pilot, Imperial Crew Member ve Imperial Officer karakterleriyle bir araya gelen hayranlar, Star Wars atmosferini yaşama imkanı buldular. Etkinlikte ayrıca Asi Lejyonu Türkiye üyelerinin katılımı ile tanıtımı yapılmakta olan The Acolyte dizisinin standı hayat buldu.

Ancak etkinliğin en büyük olayı, aylar öncesinde biletleri tükenen Star Wars konseri oldu. Canlı orkestranın “Star Wars: A New Hope” filmine eş zamanlı müzik yaptığı bu konser, aynı gün içinde iki kez gerçekleştirildi. David Mahoney şefliğinde yaklaşık iki saatlik bir müzik şöleni yaşatan İstanbul Film Orkestrası oldu. Konserin en büyük sürprizi, her iki konserin de ikinci yarısının başında bir mizansen ile sahne alan 501. Lejyon üyeleriydi. Orkestra şefini tutuklu olarak sahneye getiren İmparatorluk kuvvetleri, konseri başlatması için şefi kelepçelerinden kurtardı, fakat şef bu kez de batonunu bulamayınca sahneye çıkan Jawa ile anlaşma yapmak zorunda kaldı. En sonunda Darth Vader’ın sahneye gelip konserin başlamasına izin vermesi ile İmparatorluk kuvvetleri sahneden ayrıldı.

Etkinlikte görev alanlar:

x Ateş Çetin (SL-3983)
x Gizem Aysu Özkal (TK-6634)
x Togan Yenici (ID-4160)
x Kağan Beşoğul (ID-40007)
x Hüseyin Fırat (DZ-38070)
x Niko Fenerli (TI-83255)

Etkinlikteki fotoğraflar ve destekleri için Betül Yenici’ye ve Çağatay Beşoğul’a teşekkür ederiz.

Ayrıca Star Wars hayranları açısından son derece tatmin edici gerçekleşen bu etkinliği düzenledikleri ve bizleri davet ettikleri için The Walt Disney Company Türkiye ve PIU Entertainment’a da teşekkürlerimizi sunarız.